Bladerdeeg pakketjes met champignons en vega “kip”
1 bakje champignons, in plakjes gesneden
1 bakje kip van de Vegetarische Slager, iets kleiner gesneden
1 ui, gesnipperd
⅓ bakje Toffuti Cream Cheese Garlic and Herbes
8 plakjes bladerdeeg, kijk goed of ze geheel plantaardig zijn, bv Moin (bio winkel), Tante Fanny (Jumbo), ontdooid
olie
peper & zout
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de stukjes kip mooi bruin. Leg even apart. In dezelfde pan bak je de champignons en de uien tot beide mooie gekleurd zijn.
Voeg de kip bij de champignons en doe de de toffuti cream cheese erbij. Goed roeren, en alles goed door elkaar mengen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Leg vier plakjes bladerdeeg op een ovenplaat, bekleed met bakpapier. Verdeel het champignon kip mengsel over de 4 bladerdeeg vellen.
Leg de andere vier vellen erbovenop en duw de randen iets naar elkaar toe.
Bak in de oven voor ongeveer 25-30 minuten, of tot ze mooi goudbruin zijn geworden.
Wij hebben het geserveerd met een tomaten, komkommer, ui salade met een dressing van verdunde veganaise en wat Italiaanse kruiden, bestrooid met bieslook.
Deze recept is van Danielle.
http://www.plantaardigheidjes.nl/p/blog-page.html