1 kg. Courgettes
2 uien
3 el zout
150 gr. Oersuiker
150 gr. Rietsuiker
2 tl geelwortel
3 tl. Mosterdzaad
500 ml natuurazijn

Was de courgettes, snijd ze in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Meng de courgettes met de uien in een grote kom en strooi er het zout over. Laat het geheel enkele uren staan.

Schep de groenten in een vergiet en spoel ze goed af en laat ze uitlekken. Breng in een grote pan de overige ingrediënten aan de kook. Laat dit mengsel enkele minuten doorkoken en voeg de courgettes en de uien toe. Breng dit alles weer aan de kook en laat ongeveer 5 minuten koken. Schep de groentes over in schone jampotjes, vul de potten tot de rand met het hete kookvocht en draai vervolgens de deksels op de potten en laat ze afkoelen. Het zoetzuur is het lekkerst als U het minimaal 3 weken laat intrekke