crispychocolade

CRISPY CHOCOLADE BOMMETJES (12-15 stuk)

Ingrediënten:

  • 16-18 stuks ongezwavelde gedroogde abrikozen, dadels of vijgen
  • 200 ml kokoswater
  • 1 blokje santen (ca 50 gram)
  • 2 gram Agar Agar poeder
  • 2 theelepels gemalen kardemom
  • 2 volle eetlepels amandelmeel  (of maal zonnebloempitten of gemengde noten fijn)
  • 2 volle eetlepels rauwe cacao poeder
  • 3 eetlepels kasha*
  • 2 volle eetlepels hennepzaad + 2 volle eetlepels kasha  of kokos om de bolletjes door te rollen

*TIP:  kasha kun je zo kopen maar is best duur. Je kunt zeer eenvoudig je eigen Kasha maken door hele, ongekookte boekweit te roosteren in een koekenpan

Bereiding:
Zuidvruchten, kokoswater en santen in een klein pannetje koken. Als het kookt de agar agar erdoor doen en nog 2 minuten laten koken. Dan pureren met een staafmixer en alle andere ingrediënten erdoor mengen.  Maak er bolletjes van en rol ze door het mengsel van hennepzaad, kokos  en/of  kasha. Laat ze afkoelen en een paar uur opstijven in de koelkast

Gezondheidseffect
Eieren, chocola en noten horen bij Pasen.  Lekker maar helaas niet echt gezond te noemen. Dit heerlijke chocolaatje is zeker een bewijs dat gezond en heerlijk culinair zeer goed hand in hand gaan.
Het bevat geen toegevoegde suikers, volop gezonde vetten en eiwitten. Door de agar agar en de Kasha geeft het bovendien een heerlijke beet.

Deze recept is van Rineke Dijkinga.