Frisse Voorjaarssalade met quinoa
( voor 2 personen) x 2
Bijgerecht Bereidingstijd 15 min.
Ingrediënten
- ½ rode paprika
- ¼ komkommer
- 1 tomaatje
- 100 gram gemengde sla/paardenbloem
- 2 el kikkererwten gekookt
- 1el olijfolie extra vierge
- Sap van een ½ citroen
- Peper en zout uit de molen
- 2 el quinoa gekookt
- een paar takjes basilicum of bieslook
- 1 el zonnebloem- en pompoenpitten
Benodigdheden
- snijplank
- schilmesje
- mengkommetje
- lepel
- grote schaal
- slabestek
Bereidingswijze
- Snij de paprika in reepjes, de komkommer en tomaat in stukjes.
- Was de sla/paardenbloem, snij of scheur deze smalle repen en meng deze met de kikkererwten, de paprika, de komkommer en de tomaat.
- Doe de olie, citroensap, peper en zout in een kommetje, goed mengen met een lepel.
- Leg de sla op de schaal en meng de dressing er door. Verdeel de quinoa en basilicumbieslook erover.
- Strooi op het laatst de pitten erover heen.
Deze recept is van Joke Groeneveld.
website: www.groeneveldkoken.nl
www.facebook.com/groeneveldkoken
mail: info@groeneveldkoken.nl
mob: 0639273473