Frisse Voorjaarssalade met quinoa

( voor 2 personen) x 2

Bijgerecht Bereidingstijd 15 min.

Ingrediënten

  • ½ rode paprika
  • ¼ komkommer
  • 1 tomaatje
  • 100 gram gemengde sla/paardenbloem
  • 2 el kikkererwten gekookt
  • 1el olijfolie extra vierge
  • Sap van een ½ citroen
  • Peper en zout uit de molen
  • 2 el quinoa gekookt
  • een paar takjes basilicum of bieslook
  • 1 el zonnebloem- en pompoenpitten

Benodigdheden

  • snijplank
  • schilmesje
  • mengkommetje
  • lepel
  • grote schaal
  • slabestek

Bereidingswijze

  1. Snij de paprika in reepjes, de komkommer en tomaat in stukjes.
  2. Was de sla/paardenbloem, snij of scheur deze smalle repen en meng deze met de kikkererwten, de paprika, de komkommer en de tomaat.
  3. Doe de olie, citroensap, peper en zout in een kommetje, goed mengen met een lepel.
  4. Leg de sla op de schaal en meng de dressing er door. Verdeel de quinoa en basilicumbieslook erover.
  5. Strooi op het laatst de pitten erover heen.

Deze recept is van Joke Groeneveld.

website: www.groeneveldkoken.nl
www.facebook.com/groeneveldkoken
mail: info@groeneveldkoken.nl
mob: 0639273473