
Hollandse garnalentartaar met lente-ui
voor 2 personen
Voorgerecht Bereidingstijd 30 min.
Ingrediënten Benodigdheden
- 50 gram Hollandse garnalen
- peper en zout uit de molen
- ¼ komkommer
- ½ vleestomaat
- 1 kleine stengel bleekselderij
- 1 lente-ui
- peper en zout uit de molen
- 1 kl mayonaise
- Rucola of gemengde sla
- 4 stengels bieslook
Benodigdheden
- Grote mengkom
- Snijplank
- Schilmes
- keukenpapier
- Metalen ring met deksel
- 2 kleine borden
Bereidingswijze
- Doe de garnalen in een grote mengkom en strooi er zout en peper overheen.
- Snij de komkommer in kleine stukjes, verwijder eventueel de zaadlijsten. Snij de tomaat in vieren, verwijder de zaadlijsten en de pitten, droog de parten af met keukenpapier.
- Doe de komkommer en tomaat bij de garnalen.
- Snij de bleekselderij in de lengte in 4 stroken en daarna de stroken in kleine stukjes, snij de lente-ui in kleine ringen en doe de stukjes ook bij het garnalenmengsel.
- Doe de mayonaise, peper en zout uit de molen erbij. Proef of het geheel goed op smaak is
- Schep de helft in een ringvorm op het bord en druk goed aan. Daarna de andere helft in de andere ringvorm op het andere bord.
- Zet tot gebruik koud weg, haal de ringvormen omhoog; doe de sla om de tartaarvorm en garneer met de bieslook.
Deze recept is van Joke Groeneveld.
website: www.groeneveldkoken.nl
www.facebook.com/groeneveldkoken
mail: info@groeneveldkoken.nl
mob: 0639273473