Hollandse garnalentartaar met lente-ui

voor 2 personen

Voorgerecht Bereidingstijd 30 min.

Ingrediënten Benodigdheden

  • 50 gram Hollandse garnalen
  • peper en zout uit de molen
  • ¼ komkommer
  • ½ vleestomaat
  • 1 kleine stengel bleekselderij
  • 1 lente-ui
  • peper en zout uit de molen
  • 1 kl mayonaise
  • Rucola of gemengde sla
  • 4 stengels bieslook

Benodigdheden

  • Grote mengkom
  • Snijplank
  • Schilmes
  • keukenpapier
  • Metalen ring met deksel
  • 2 kleine borden

Bereidingswijze

  1. Doe de garnalen in een grote mengkom en strooi er zout en peper overheen.
  2. Snij de komkommer in kleine stukjes, verwijder eventueel de zaadlijsten. Snij de tomaat in vieren, verwijder de zaadlijsten en de pitten, droog de parten af met keukenpapier.
  3. Doe de komkommer en tomaat bij de garnalen.
  4. Snij de bleekselderij in de lengte in 4 stroken en daarna de stroken in kleine stukjes, snij de lente-ui in kleine ringen en doe de stukjes ook bij het garnalenmengsel.
  5. Doe de mayonaise, peper en zout uit de molen erbij. Proef of het geheel goed op smaak is
  6. Schep de helft in een ringvorm op het bord en druk goed aan. Daarna de andere helft in de andere ringvorm op het andere bord.
  7. Zet tot gebruik koud weg, haal de ringvormen omhoog; doe de sla om de tartaarvorm en garneer met de bieslook.

Deze recept is van Joke Groeneveld.

website: www.groeneveldkoken.nl
www.facebook.com/groeneveldkoken
mail: info@groeneveldkoken.nl
mob: 0639273473