Kikkererwten pannenkoek met zeekraal en champignons
Voor de zeekraal met champignons:
1 bakje cherry tomaatjes, gehalveerd
1½ bakje kastanje champignons, in plakjes
1 bakje zeekraal
½ pakje gerookte amandel sesamtofu, in kleine blokjes
1 teentje knoflook, gesnipperd
plantaardige olie

Verhit de oven op 200°C. Snijd de tomaatjes door de helft en leg ze met het snijvlak naar boven op bakpapier en schuif ze in de oven. Bak ongeveer 20 minuten.

Snijd de champignons in plakjes en verhit ondertussen wat olie in een pan. Bak de champignons aan tot ze beginnen te slinken. Voeg de knoflook, tofu en zeekraal toe en bak alles even door en door warm voor ongeveer 5 minuten.

Serveer het mengsel in de kikkererwtenpannenkoekjes die je ongeveer tegelijk klaarmaakt, en serveer de tomaatjes eroverheen verdeeld.

Voor 2 kikkererwten pannenkoekjes:

3/4 cup kikkerwertenmeel (besan)
3/4 cup water
½ tl knoflook granulaat
½ tl uienpoeder
1 kleine ui, gesnipperd
zout naar smaak
plantaardige olie

Meng de ingrediënten behalve de ui bij elkaar, goed loskloppen zodat er geen klontjes meer zijn. Voeg de ui toe en laat 15 minuten rusten.

Verhit wat olie in een koekenpan en giet de helft van het mengsel in de pan, goed uitspreiden.
Bak voor ongeveer een minuut of 4, of tot de pannenkoek droog is aan de bovenkant. Draai deze dan om en bak nog een minuut of 2 tot deze ook mooi kleurt.

 

Deze recept is van Danielle.

http://www.plantaardigheidjes.nl/p/blog-page.html