Kikkererwten/paprikapastei met Shiitake
Bijgerecht Bereidingstijd 45 min.
Ingrediënten
- ½ tl gemberpoeder
- ½ tl kurkuma
- ½ tl cayennepeper
- ½ tl laos
- ½ tl gedroogde koriander
- ½ tl citroengras
- 1 tl keltisch zeezout
- 150 gram gekookte kikkererwten
- 1 teentje knoflook
- 1 ui1 groene peper
- ½ rode paprika
- scheut olijfolie
- 50 gr. shiitake paddenstoelen
- 2 plakjes volkoren deeg ( spelt)
- eventueel een scheutje water
- 1 el kokosmeel
- 1 el fijngesneden peterselie
- 1el geraspte harde schapen of geitenkaas
- 4 kerstomaatjes
- stukje komkommer
Benodigdheden
- Kleine mengkom
- Snijplank met mesje
- Knoflookpers
- Koekenpan met spatel
- Oven
- 2 Harten springvormen
- Lepel
- Kaasrasp
- 2 borden
Bereidingswijze
Voorbereiding
- Doe de kruiden en het zout in een kommetje en meng dit goed.
- Maak de knoflook fijn en snipper de uien. Fruit deze samen zo’n 10 min. in een koekenpan met een scheut olijfolie.
- Voeg vervolgens de kleingesneden shiitake, groene peper en rode paprika toe, laat ze zo’n 5 min. meebakken.
- Oven voorverwarmen op 180 °C in de hete luchtoven.
- Haal de plakken bladerdeeg uit de verpakking en laat ze ontdooien.
- Doe de kikkererwten en het kruidenmengsel en de kokosmeel erbij en laat alles zo’n 10 min. garen.
- Druk nu de voorkant van de hartvormen in het plakje deeg (zie foto). Draai deze om (laat het deeg erin zitten) en maak van de rest van het deeg stroken van ongeveer 3 cm. Maak de zijkant van de hartvormen vast aan de bodem en druk de stroken tegen de zijkanten.
- Vul de hartvormen met het kikkererwtenmengsel en bestrooi het met de geraspte kaas en peterselie.
- Doe de hartvormen ongeveer 10 min. in de oven tot de kaas een bruin laagje heeft.
- Haal de buitenkanten eraf en daarna voorzichtig de bodem.
- Leeg de harten op de borden en versier ze met de tomaatjes en komkommer.
Deze recept is van Joke Groeneveld.
website: www.groeneveldkoken.nl
www.facebook.com/groeneveldkoken
mail: info@groeneveldkoken.nl
mob: 0639273473