Lemon Curd
Meng in een kom 35 gram rietsuiker met 35 gram custardpoeder. Meet 4,5 dl sojamelk af en voeg hierbij de rasp én het sap van 2 citroenen. Neem 5 eetlepels van de sojamelk-citroen mengsel en voeg dit toe aan de rietsuiker met custard. Meng dit tot een glad papje. Verwarm de overgebleven sojamelk-citroen mengsel in een steelpannetje. Voeg al roerend het custard papje toe. Roer met een garde tot dikke custard.

Vegan Scones
Zeef in een kom 280 gram bloem voeg 2 el maizena, 2 tl bakpoeder, snuf zout, wat vanillesuiker en 50 gram fijne kristalsuiker toe. Alles goed mengen en vervolgens 80 gram koud (uit de koelkast) plantaardig vet (shortening zoals crisco: te verkrijgen bij bv makro of toko’s) toevoegen.

Meng dit met een deegkrabbertje of de achterkant van een lepel door de bloem. Gebruik niet je handen, dan wordt het vet te warm. Meng tot een kruimelig deeg. Roer hier 50 gram rozijnen doorheen (optioneel) en ongeveer 160 ml sojamelk met een vork.

Meng tot een deeg dat net samenkomt, het moet niet te plakkerig worden. Vorm 6 bolletjes van het deeg, ze zullen misschien wat uit elkaar vallen maar dat is normaal, zorg er in ieder geval voor dat je het deeg niet overbewerkt, anders worden ze erg taai.

Leg de bolletjes op een bakplaat en druk ze licht aan, bestrijk ze royaal met sojamelk. Bak ze 16-17 minuten af op 190°C.

 

Deze recept is van Danielle.

http://www.plantaardigheidjes.nl/p/blog-page.html