Nieuw bij De Keukentuin:

Inspirerende moestuin-cursusdagen verzorgd door Janneke Tops van Gezonde Moestuin

Dit voorjaar zal Janneke Tops van Gezonde Moestuin een aantal verschillende cursusdagen verzorgen bij De Keukentuin voor de beginnende en gevorderde moestuinier.

Docente Janneke Tops heeft in Wageningen biologische landbouw gestudeerd, is 13 jaar tuinder geweest op 2 ha mooie leemgrond op een ecologisch project in Frankrijk, en verzorgt sinds 2012 door het hele land cursussen, lezingen en advies over alles wat met de ecologische moestuin te maken heeft. Dankzij haar heldere, inspirerende en deskundige stijl heeft ze de afgelopen jaren al honderden moestuinders een stapje verder geholpen.

Voor de moestuinier die al tuinervaring heeft, is de Masterclass bodem en compost ontwikkeld. ’s Ochtends zullen aan de orde komen: bodemstructuur, verschillende bodemtypes en hun eigenschappen, het bodemvoedselweb en humus, diverse manieren om de bodem in de moestuin te verbeteren, zoals vruchtwisseling, combinatieteelten, groenbemesters, bodem bedekken (mulchen) en zelf goede compost maken. ’s Middags worden er samen met Marcel en Jeanette diverse workshops aangeboden die iedere deelnemer kan volgen, zoals het bekijken van de bodemstructuur van De Keukentuin in een profielkuil, een goede compost maken, diverse bodemtypes (o.a. meegenomen door de deelnemers) bekijken en bespreken en de relatieve vochtopnamecapaciteit van diverse bodem-en composttypes bekijken, ook van door de deelnemers meegenomen grond.

Wanneer?
26 maart van 9:30 tot 16:30 uur

Plaats:
De Keukentuin
Westeind 154
9636 CH
Zuidbroek (Gr.)

Contact:
Jeanette Douma
06-22203623
dekeukentuin@kpnplanet.nl

Kosten:
Introductieprijs: 50 euro p.p.
Max aantal deelnemers: 8

Inschrijven via: www.keukentuin.nl contactformulier of telefonisch.