Mini quiches met asperges, doperwten en munt
Dit is een echte lente quiche. Je kan er 1 van maken , dan moet je een bakvorm van 20cm hebben of ik maak ze in een 12 delige muffin bakvorm ( zie foto).
Deeg voor 12 stuks
150 gram bloem met wat extra voor het werkblad
75 gram boter ( koud)
20 gram Parmezaanse kaas
1 eigeel
- Zeef de bloem in een beslag kom en doe de boter in blokjes erdoor.
- Wrijf met je vingers de boter door het bloem, zodat het kruimelig wordt.
- Rasp de Parmezaanse kaas en doe deze door het beslag met de eidooier.
- Voeg 1 à 2 eetlepels water toe en kneed tot een bal.
- Verpak het deeg in plastic folie en laat een half uur in de koelkast rusten.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestuift werkblad en haal 12 vormen eruit.
- Beboter en beet je bloem in de bakvormen. Doe het deeg erin, maak wat gaatjes in de bodem, bakpapier erop en vul met droge bonen.
- Bak de vormen op 180 graden voor ongeveer 20 minuten. Daarna even laten afkoelen.
Kan 1 maand in de diepvries worden bewaard.
Vulling voor 12 stuks
115 gram doperwten (diepvries)
6 groene asperges
150 ml melk
3 eieren
2 tenen knoflook, door de pers gehaald
3 eetlepels verse munt
Peper en zout
60 gram Goudse kaas, geraspt
- Snijd de asperges in stukjes. Bewaar de kopjes.
- Kook de doperwten en asperges beetgaar. Daarna goed afgieten, mag niet vochtig zijn.
- Doe de doperwten, melk, eieren, knoflook met peper en zout in de keuken machine en mix tot het goed gemengd is.
- Verdeel de munt over de bodems van de deegbakjes, daarna de asperge stukjes, de vulling en als laatste de helft van een kopje en een beetje geraspte kaas.
- Bak ongeveer 25-30 minuten op 180 graden.
Deze recept is van Marian Stobbe-Strijker.
Marian Stobbe-Strijker
Lunchbox Foodtruck
www.lunchbox-foodtruck.nl