1 kg. Runderlappen
1 blikje tomatenpuree
1 bierglas rode wijn
4 dl water,
2 tl zout,
½ tl suiker,
1tl paprikapoeder,
1 el gehakte oregano,
2 gesnipperde teentjes knoflook
een snufje kaneel
5 kruidnagels
1 grote ui

Snij 1 kg. Runderlappen in dobbelsteentjes en bak ze in hete olie aan alle kanten bruin. Voeg een mengsel toe van: 1 blikje tomatenpuree, 1 bierglas rode wijn, 4 dl water, 2 tl zout, ½ tl suiker, 1tl paprikapoeder, 1 el gehakte oregano, 2 gesnipperde teentjes knoflook en een snufje kaneel. Steek 5 kruidnagels in een grote ui en voeg die ook toe. Laat alles, goed afgedekt, 2 uur zachtjes stoven. Voeg dan 500 gr kleine uitjes toe en laat alles samen nog een half uur stoven. Neem de grote ui eruit en u geniet van een griekse maaltijd op eigen terras. Ter completering een griekse salade van ijsbergsla, komkommer, tomaat, en feta met een verfijnde dressing van 3 el olijfolie, 1 el azijn, snufje peper en 1 el Oregano.