Regenboogwortels met sesamzaad

voor 2 personen

Bijgerecht Bereidingstijd 20 min.

Ingrediënten

  • 200 gram regenboogwortels
  • 2 el sesamzaad
  • 2 takjes peterselie
  • zout en peper uit de molen

Benodigdheden

  • een grote pan met stoommandje
  • groenteborstel
  • spuitflesje met olijfolie
  • koekenpan
  • ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Doe een laag water in de grote pan met stoommandje en breng het water aan de kook. Was de wortels en boen ze schoon met een borstel. Leg ze in de stoompan en stoom de wortels in 10 min. beetgaar.
  2. Rooster in een koekenpan de sesamzaadjes met het deksel op de pan. ( De zaadjes knappen open).
  3. Leg de regenboogwortels in de schaal en spuit de olie er lichtjes overheen, bestrooi de wortels met de sesamzaadjes, even door elkaar schudden.
  4. Breng het geheel op smaak met zout en peper en knip de peterselie erover.

 

Deze recept is van Joke Groeneveld.

website: www.groeneveldkoken.nl
www.facebook.com/groeneveldkoken
mail: info@groeneveldkoken.nl
mob: 0639273473