Tomatentaartjes
1 vel bladerdeeg van Tante Fanny of 4 vierkante velletjes bladerdeeg
8 cherry tomaatjes
1 teentje knoflook
1 el verse oreganosnippers
1 el verse tijmblaadjes
4 el olijfolie
2 plakjes vegan kaas (Wilmersburger of Violife)
½ kleine rode ui, in halve ringen
basilicum ter garnering
zout
Verwarm de oven voor op 200 C.
Snijd 4 ringen ui het vel bladerdeeg (ik heb deze dubbelgeklapt en nog iets uitgerekt) en leg deze op bakpapier op een ovenrooster.
Halveer de tomaatjes en haal de binnenkant van de tomaatjes eruit (wel bewaren). Leg de tomaatjes op keukenpapier met de open kant naar beneden om uit te lekken.
Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak hierin op middel hoog vuur het tomatenvocht met zaadjes, oregano, tijm en knoflook tot het een beetje indroogt.
Besmeer de bladerdeeg rondjes hiermee, verdeel de vegan kaas, tomaatjes (open kant naar beneden) en de ui erover. Besprenkel met een beetje zout indien nodig. Bak de tomatentaartjes 25-30 minuten tot het deeg mooi goudbruin is gekleurd.
Garneer met een blaadje basilicum.
Deze recept is van Danielle.
http://www.plantaardigheidjes.nl/p/blog-page.html