Nieuw bij De Keukentuin:

Inspirerende moestuin-cursusdagen verzorgd door Janneke Tops van Gezonde Moestuin

Dit voorjaar zal Janneke Tops van Gezonde Moestuin een aantal verschillende cursusdagen verzorgen bij De Keukentuin voor de beginnende en gevorderde moestuinier.

Docente Janneke Tops heeft in Wageningen biologische landbouw gestudeerd, is 13 jaar tuinder geweest op 2 ha mooie leemgrond op een ecologisch project in Frankrijk, en verzorgt sinds 2012 door het hele land cursussen, lezingen en advies over alles wat met de ecologische moestuin te maken heeft. Dankzij haar heldere, inspirerende en deskundige stijl heeft ze de afgelopen jaren al honderden moestuinders een stapje verder geholpen.

Zelf zaden winnen uit de moestuin is leuk, maar ook een uitdaging. Van sommige groenten gaat het makkelijker dan van andere. Tijdens deze dag leer je de basisbeginselen van het zelf zaden winnen, waar let je op tijdens de teelt, het winnen en het bewaren van zaden, bij welke planten moet je opletten voor kruisbestuiving en meer. Janneke Tops is de vertaler van het recent uitgekomen boek: ‘Zelf Zaden telen’ (uitgegeven door Club Groen van Uitgeverij Jan van Arkel) dat bij De Keukentuin ook te koop is.

Wanneer?
8 april van 9:30 tot ca 15:30 uur

Plaats:
De Keukentuin
Westeind 154
9636 CH
Zuidbroek (Gr.)

Contact:
Jeanette Douma
06-22203623
dekeukentuin@kpnplanet.nl

Kosten:
60 euro p.p.
Max aantal deelnemers: 12

Inschrijven via: www.keukentuin.nl contactformulier of telefonisch.